Maitinimo įstaigos – tai viena iš populiariausių verslo sričių, kuri kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Tie, kas planuoja atidaryti verslą maitinimo srityje, turi įvertinti tam tikrus niuansus bei atsižvelgti į tokius aspektus kaip bendri reikalavimai, patalpos, tikslinė auditorija, garso sistemų montavimas bei meniu sudarymas.

Reikalavimai kavinėms bei restoranams

Ši verslo sritis yra labai griežtai kontroliuojama, kadangi tai glaudžiai yra susiję su žmogaus sveikata.

Tai reiškia, kad tiekiamas maistas turi atitikti visus reikalavimus, būti kokybiškas, o jo laikymas turi būti tinkamomis sąlygomis. Norint užtikrinti aukščiau minėtus reikalavimus yra būtina pasirinkti tam reikiamas patalpas.

Patalpos

Patalpos turi atitikti reikalavimus planuojamai veiklai, turėti pakankamai vietos visiems įrenginiams. Jeigu Jūs orientuojatės į mažesnį verslą, kuriame maistas bus tik šildomas, tokiu atveju užtenka mažesnės erdvės patalpų.

Jei planuojate tiekti didelį spektrą maisto produktų, svarbu atsižvelgti į reikalavimus skirtingo maisto tvarkymui. Taigi, iš pradžių reikia įvertinti verslo dydį, gamybos apimtį, įrenginių kiekį ir tik vėliau galvoti apie reikiamos patalpos dydį.

Taip pat yra rekomenduojama pasikonsultuoti su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba dėl visų reikalavimų atitikimo.

Meniu sudarymas

Kitas ne mažiau svarbus aspektas yra meniu sudarymas. Taisyklė numeris vienas yra neperkrauti jo patiekalais, kadangi tokiu atveju gali nukentėti kokybė. Geriau turėti mažiau, bet kokybiškus patiekalus.

Tokiu būdu galima paprasčiau užtikrinti tiekiamų patiekalų šviežumą, kokybę bei patiems klientams bus lengviau išsirinkti. Siekiant užtikrinti lojalių klientų lankymąsi yra rekomenduojama pastoviems klientams siūlyti išmėginti naujų patiekalų.

Tikslinė auditorija

Vienas iš pirmųjų aspektų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti steigiant kavinę ar restoraną – yra tikslinės auditorijos pasirinkimas. Tai galima padaryti atsižvelgus į verslo lokaciją.

Ofiso darbuotojai

Jeigu kavinė yra netoli biurų bei prekybos centrų, greičiausiai Jūsų klientai dienos metu bus darbuotojai. Tokiu atveju yra geriausia sukurti atskirą pietų meniu. Tai padės užtikrinti skanius pietus klientams, o Jums didesnį pelną.

Šeimos su vaikais

Jeigu restoranas yra naujajame rajone, greičiausiai klientai bus šeimos su vaikais bei jaunojo amžiaus žmonės. Tokiu atveju yra rekomenduojama įrengti atskirą erdvę vaikams, kurioje jie galės pažaisti.

Taip pat galima į meniu pridėti specialiai skirtus vaikams patiekalus. Vieta taps patraukli šeimoms, kurioje jos norės apsilankyti ir dienos, ir vakaro metu.

Foninė muzika

Muzika kavinėse ir restoranuose – yra svarbi detalė, kuri padeda sukurti tam tikrą atmosferą. Tai suteikia vietai išskirtinumo, pabrėžia pagrindinę koncepciją.

Ji taip pat gali būti interjero papildymu. Montuojant garso sistemas kavinėse, reikia atsižvelgti į tai, kad iš pradžių yra būtina gauti licenciją ir tik vėliau galvoti apie kitus darbus.

Apibendrinant
Straipsnyje aptarėme patarimus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti, norint įkurti nuosavą kavinę ar restoraną. Nors konkurenciją šiais laikais šiame sektoriuje yra labai didelė, bet vadovaudamiesi šiais patarimais, Jūs galėsite be vargo vykdyti savo veiklą konkurencingoje rinkoje.

Daugiau apie garso sistemų montavimą – Cherrymusic.lt